Jste zde

Domů » Kitzbühelské Alpy

Wilder Kaiser a koupání

Pohled na jezero Hintersteiner See, Tyrolsko
Autor: SusanneK

Wilder Kaiser je nejen známá lyžařská oblast, ale také letní koupací oáza s jezery, která jsou napájena přírodními prameny z hor.

Jako například Hintersteiner See v Scheffau, nejkrásnější a nejčistší horské jezero v Tyrolsku.

Také jezera Going, Ahornsee v Söllu a Kaiserbad Ellmau v sobě spojují osvěžující s grandiózním pohledem na hory.

Jen zchladit nohy nebo se zcela ponořit do průzračné vody - jezera nabízejí přesně tu rozmanitost, kterou turisté hledají.

Jsou obklopena malebnými horami a v letních měsících mají teplotu až 27°C.

Ahornsee Söll

Söll "osvěžuje" mnoha způsoby - kulinářsky, kondičně i tělesně. K tomu samozřejmě patří koupání v novém jezeře uprostřed města, v Ahornsee. Je ve vybudované již několik let a je až jedenáct metrů hluboké.

Má čtyři mola, hřiště pro plážový volejbal, sprchy, kiosek s občerstvením, dětský koutek s přehradní nádrží a vodními stanicemi, stejně jako lehátka a slunečníky.

S vodní plochou přesahující 10.000 m² slouží v zimě také jako dodatečný zasněžovací rybník pro Hochsöll.

Pro veřejnost je otevřené obvykle od konce května do začátku září. Od začátku září se v něm sice nedá již koupat, ale občerstvení je otevřené.

Badesee Going

Přímo na okraji lesa, s panoramatickým výhledem na pohoří Kaisergebirge, leží Goinger jezero. Mezinárodní porota ho zvolila jako nejkrásnější přírodní jezero v Tyrolsku, a to nejen proto, že je neustále napájeno prameny z Wilder Kaiseru.

U ploché bílé pláže s oddělenou dětskou a neplaveckou zátokou se voda ohřívá až na příjemných 24 stupňů. Sto metrů dlouhá venkovní skluzavka a k tomu extra široká vodní skluzavka se postarají o koupací zábavu během prázdnin.

Kromě toho se mohou děti vydovádět na dobrodružném hřišti s pirátskou lodí, zatímco jejich rodiče se mohou mezitím občerstvit u jezerního bufetu nebo si užívat slunce a čerstvý horský vzduch na lehátkách travnaté plochy o rozloze 50.000 m².

Využít můžete také "JoeRassics Beacharenu" - největší zařízení pro plážový volejbal v západním Rakousku se čtyřmi hřišti. Jezero Going je za příznivého počasí otevřeno od 9 do 19 hodin.

Hintersteiner See

Kouzelné horské jezero o ploše 56 hektarů (až 36 metrů hluboké) se nachází v nadmořské výšce 883 m. Je umístěné nad městečkem Scheffau, uprostřed chráněné oblasti Wilder Kaiser.

Můžete se kolem jezera vydat na příjemnou procházku, na jižním břehu tohoto přírodního "pokladu" cesta mírně stoupá a nabízí krásný výhled na tyrkysovou vodu průzračně čistého horského jezera.

Severní břeh jezera je díky příjezdové cestě přístupný pro každého a tady také najdete přírodní pláž. Jezero Hintersteiner je v létě otevřené od 8 do 19 hodin, psům je vstup zakázán.

KaiserBad Ellmau

Lázně vděčí svému "císařskému" jménu opravdu právem. Protože se nacházejí přímo na úpatí majestátního pohoří a zatímco budete relaxovat v sauně nebo v jacuzzi, budete mít nádherný výhled až na vrcholky Tuxeck a Treffauer.

Kromě toho nabízí KaiserBad svým hostům krytý bazén, divokou řeku až do venkovních bazénů a navíc svůj vlastní bio-rybník. Venku především na děti čeká velké vodní hřiště s vodními děly a vodním hřibem nebo skluzavky.

Příjemný odpočinek a relaxaci zase zaručují termální oblasti s bylinkovou saunou a parní lázní, eukalyptová jeskyně, finská sauna s FKK prostorem, vodní postele, infračervené kabiny nebo solárium.

Kdo chce být spíše aktivní, určitě využije tenisový a squashový kurt nebo lezeckou stěnu.

Místo

Hintersteiner See, Scheffau 47° 32' 24.6228" N, 12° 12' 21.1284" E
Location

Tyrolsko na Facebooku